In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Joomla gallery by joomlashine.com

Welcome

 • ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

 • Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ-το λιμάνι

 • ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ...

 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...

 • ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-Οι μαθητές μας συμπληρώνουν τα δελτία Αιμοδότη...

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

Βρίσκεστε εδώ: ΔραστηριότητεςΔιάφορες

Εργασίες μαθητών

 

kazantakis-s

Νίκος Καζαντζάκης-Σοφά λόγια: αναφορά στη ζωή του Καζαντζάκη και σε λόγια που έγραψε και ακόμα εντυπωσιάζουν στο πέρασμα του χρόνου...

Περισσότερες εργασίες...

 

Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση (Οδηγίες)

 

Η-Τάξη Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται με κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και μπορεί να γίνεται "Σύγχρονα", δηλαδή σε πραγματικό χρόνο, ή "Ασύγχρονα", δηλαδή οποιαδήποτε χρονική στιγμή (όπως για παράδειγμα με τη γνωστή πλατφόρμα  "η-τάξη")...

Περισσότερα...

 

Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Ηρακλείου

Το Πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Ηρακλείου

Το Πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Ηρακλείου συγκροτήθηκε και συνεδρίασε για δύο μέρες (στις 17 και 18 Μαρτίου)

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων παρουσιάστηκαν ενημερωμένοι για τα καίρια θέματα του Ηρακλείου, προτείνοντας λύσεις με την δική τους, φρέσκια και νεανική ματιά.

Δημοτικό Συμβούλειο Εφήβων Ηρακλείου

Η παρουσία τους αποτέλεσε για όσους παρακολούθησαν την συνεδρίαση, πηγή αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων είναι οι:

 1. Αναστασάκης Μιχάλης (ΒΗΕ1) Εισήγηση: Καθαρή Πόλη = Ανακύκλωση
 2. Ασημινάκης Άγγελος (ΒΗΕ1) Εισήγηση: Το Ηράκλειο: Για μια πράσινη πόλη
 3. Μαστρογιαννάκη Πόπη (ΓΟ2) Εισήγηση: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 4. Κηροπούλου Μαρία (Α3) Εισήγηση: Καθαρός Δήμος: Υπόθεση όλων μας.

Η συμμετοχή τους και οι εισηγήσεις τους ήταν τιμή για το σχολείο μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τα ευχαριστούμε για την προσπάθειά τους.

Η συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων:

Στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια έγινε η προκαταρκτική συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ορίστηκαν οι επιτροπές εργασίας και οι συμμετέχοντες σε αυτές μαθητές.

Οι επιτροπές που συγκροτήθηκαν είναι οι εξής:

 • Κυκλοφοριακό
 • Στάθμευση-ΑΜΕΑ,
 • Προσφυγικό
 • Περιβάλλον
 • Πολιτισμός-Παιδεία
 • Εθισμός

Παρούσα ήταν η συντονιστική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, αναπληρωτή προέδρου κ. Γιώργο Τ. Τσερεβελάκη, και μέλη τους κ. Χρύσα Παγκάλου, κ. Νίκο Παπαδάκη και κ. Κώστα Φλουρή.

Η επίσημη συνεδρίαση-Η θεματολογία:

Δημοτικό Συμβούλειο Εφήβων Ηρακλείου

Η επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηρακλείου έγινε την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις σε θέματα όπως: Προσφυγικό, τα Αδέσποτα ζώα, ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο Αθλητισμός, η Καθαριότητα και η Ανακύκλωση, Έφηβοι και εξαρτήσεις από τοξικές-ναρκωτικές ουσίες, Έφηβοι και Αλκοόλ, Νέες μορφές εξαρτήσεων (Διαδίκτυο και τζόγος), Ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (Οφέλη για τον Δήμο), Καθαρός Δήμος, υπόθεση όλων μας, Καθαρή Πόλη-Ανακύκλωση, Ηράκλειο: για μια πράσινη πόλη, Το ζήτημα της στάθμευσης στο Ηράκλειο, Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης (διαπιστώσεις και λύσεις βελτίωσης), Αστικές διαδρομές με τα νέα midi-bus εντός του οικιστικού πυρήνα της πόλης κ.ά.

Δημοτικό Συμβούλειο Εφήβων ΗρακλείουΣτην πρώτη συνεδρίαση, συμμετείχαν, εκτός από τα παιδιά του Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου κ.κ. Δημήτρης Αποστολάκης και Νίκος Γιγουρτάκης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, ενώ το «παρών» στην έναρξη έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις συνεδριάσεις τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα επικοινωνίας και έκφρασης για τους νέους πολίτες του τόπου μας και θα εξελιχθεί σε θεσμό. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεώς μας, την ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και την αξία της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Θέλουμε με πιο απλά λόγια, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, να συνδράμουμε στην διάπλαση πολιτών που θα είναι ενεργοί και ενημερωμένοι και θα συμμετέχουν ουσιαστικά στα κοινά της πόλης. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε πραγματικά σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης ανέφερε σχετικά: «... Αυτό που επιδιώκουμε κυρίως με τη σημερινή συνάντηση είναι να ενθαρρύνουμε τους έφηβους δημοτικούς συμβούλους να συνεργαστούν μεταξύ τους , να γίνουν συνομιλητές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή της πόλης μας».

 

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates