Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

Μέρα αιμοδοσίας

(8 Μαΐου 2014)

Μέρα Αιμοδοσίας στο σχολείο μας

Μέρα Αιμοδοσίας τη φετεινή χρονιά για το σχολείο μας ήταν η Πέμπτη 8 Μαΐου. Η αιμοδοσία έγινε, όπως κάθε χρόνο, με επιτυχία στο χώρο του 6ου ΕΠΑΛ, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν ικανοποιητική, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια συνάντηση με την ανθρωπιά, μια επιβεβαίωση αλληλεγγύης και ελπίδας για τον συνάνθρωπό μας, μια πράξη αγάπης.

Δυνατότητα συμμετοχής στην αιμοδοσία δόθηκε στους μαθητές που είχαν ήδη συμπληρώσει το 18ο έτος, σε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, καθώς και σε γονείς.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν 68 μαθητές, είτε στην οργανωτική επιτροπή για τη συμπλήρωση των δελτίων αιμοδότη, είτε σαν αιμοδότες. Έδωσαν αίμα 46 μαθητές και 6 καθηγητές, ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 52 φιάλες αίματος.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα Αιμοδοσίας λειτουργεί στο 6ο ΕΠΑ.Λ ήδη από το 1998 και η πιο σημαντική δραστηριότητά της είναι η ίδρυση της Τράπεζας Αίματος του σχολείου μας.

    • Η συγκέντρωση αίματος κατά τη Μέρα Αιμοδοσίας ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 80 φιάλες ετησίως...
    • Από την τράπεζα αίματος του 6ου ΕΠΑΛ  το 20% των φιαλών παραχωρείται στο Νοσοκομείο για παιδιά με ασθένειες που απαιτούν τη μετάγγιση αίματος και από το 80% των φιαλών καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες  μαθητών του 6ου ΕΠΑ.Λ,  εκπαιδευτικών, και  συγγενών τους Α? ΒΑΘΜΟΥ.
         

Φωτογραφίες:  Από τη "Μέρα Αιμοδοσίας" στο σχολείο μας (Πέμπτη 8 Μαΐου 2014) 

 

 ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ:   Χρήσιμα  τηλέφωνα -  Κέντρα  Ιατρικής  και  Ψυχολογικής  Βοήθειας

 

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates