Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (2001 έως 2005)

...Η δράση της ομάδας αιμοδοσίας συνοπτικά...

 ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ:   Χρήσιμα τηλέφωνα - Κέντρα Ιατρικής και Ψυχολογικής Βοήθειας

 

Φωτογραφίες: Από τη "Μέρα Αιμοδοσίας" στο 6ο ΤΕΕ (σημερινό: 6ο ΕΠΑΛ) Ηρακλείου

Οι μαθητές του 6ου ΤΕΕ δίνουν αίμα (18-04-02)    Μέρα αιμοδοσίας στο 6ο ΤΕΕ (18-04-02)

 

 Η Ομάδα Αιμοδοσίας του σχολείου μας το σχολικό έτος 2004-2005

 • ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005:
  Με πρωτοβουλία του υπεύθυνου της ομάδας αιμοδοσίας κ Δετοράκη Σταύρου, τη μέρα αυτή έγινε στο σχολείο μας μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση και συζήτηση με θέμα: "Σχέσεις των δύο φύλων - Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα"
     Εισηγήτρια ήταν η κ.Τσεμπέρη Καλλιόπη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού. Με πολύ άμεσο τρόπο η κυρία Τσεμπέρη ενημέρωσε τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση με αρκετό ενδιαφέρον και πολλές ερωτήσεις σ ένα θέμα που πραγματικά "καίει" στις ηλικίες αυτές. 
     Η υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση των παιδιών αυτής της ηλικίας είναι απαραίτητη για να διαμορφώσουν με σοβαρότητα την σεξουαλική τους συμπεριφορά και τις σχέσεις τους, αλλά και να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

 • Η Ομάδα Αγωγής Υγείας του 6ου ΤΕΕ μοίρασε φυλλάδια στους μαθητές μας με πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τα κέντρα ιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας.
    
 • Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ορίστηκε σαν μέρα αιμοδοσίας για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας με στόχο τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος του σχολείου μας. 

 Η Ομάδα Αιμοδοσίας του σχολείου μας το σχολικό έτος 2003-2004

  Την ομάδα Αιμοδοσίας του 6ου ΤΕΕ Ηρακλείου το σχολικό έτος 2003-2004, αποτελούσαν 23 μαθητές και δύο καθηγητές.

  Υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο κ. Δετοράκης Σταύρος.

  Δραστηριότητες της Ομάδας

 • Συζήτηση και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το θέμα της Αιμοδοσίας 

  ΤΡΙΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004: Μέρα αιμοδοσίας για τους μαθητές και τους καθηγητές του 6ου ΤΕΕ για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας αίματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ (για την Μέρα Αιμοδοσίας) - Απρίλιος 2004

  Η ομάδα μαθητών του 6ου ΤΕΕ Ηρακλείου του εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: " Εθελοντισμός-Αιμοδοσία-Στάση Ζωής", ολοκληρώνοντας τις δημιουργικές της δραστηριότητες, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, οργάνωσε με επιτυχία αιμοδοσία στο χώρο του Σχολείου την Τρίτη 27 Απριλίου.
  Η συμμετοχή μαθητών και καθηγητών ήταν εντυπωσιακή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια συνάντηση με την ανθρωπιά μας, μια επιβεβαίωση αλληλεγγύης και ελπίδας για τον συνάνθρωπό μας, μια πράξη αγάπης.
  Συγκεντρώθηκαν 74 φιάλες αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Σχολείου μας που λειτουργεί από το 1999. Από την τράπεζα αυτή αίματος καλύπτονται οι έκτατες ανάγκες μαθητών, καθηγητών και συγγενών τους (α' βαθμού συγγένειας).
  Ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός πολλών μαθητών να δώσουν αίμα, σταμάτησε στον απαγορευτικό κανονισμό του ορίου ηλικίας τους, γιατί έπρεπε να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
  Ο στόχος όμως του προγράμματος να ξυπνήσει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και την ευγενική αγάπη στις ψυχές των συμμαθητών μας, αλλά και των μελών της ομάδας μας, είχε επιτευχθεί.

  Η συμμετοχή μας στην αιμοδοσία, μας έφερε από τη θέση του θεατή στο θρόνο του εθελοντή αιμοδότη.
  Δώσαμε λοιπόν πέντε λεπτά από τη ζωή μας και νοιώσαμε χαρά για την προσφορά μας, αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, αισιοδοξία για το μέλλον.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
6ου ΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

(Απρίλιος 2004)


 

Μέλη της ομάδας αιμοδοσίας (το σχολικό έτος 2003-2004):

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δετοράκης Σταύρος
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Ποτουρίδης Παύλος

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

  Κυριακάκη Έλενα(τμήμα ΒΠ1) - Κυριακοπούλου Αγγελική (ΒΠ1) - Θαλασσινάκη Δήμητρα (ΒΠ1) - Μηλιώνης Γιάννης (ΓΣΕ) - Νικολαράκης Στέλλιος (ΓΣΕ) - Σφακιανάκης Κώστας (ΓΣΕ) - Κουμιανάκης Αγγελος (ΓΣΕ) - Μιχαλάκης Κώστας (ΓΣΕ) - Μανετάκης Δημήτριος (ΓΣΕ) - Μαρκουτσάκης Μάρκος (ΓΣΕ) - Μπακαλάκης Παναγιώτης (ΓΗ) -Μωραΐτης Γιώργος (ΓΗ) -Σαββάκης Ηρακλής (ΓΗ) -Θαλασσινάκη Ρίτσα (ΓΠ1) -Μαράκη Εμμανουέλα (ΓΠ1) -Κουτσαυτάκη Μαρία (ΓΠ1) -Μπαλτατζή Ειρήνη (ΓΠ1) -Κρουσανιωτάκη Θεονύμφη (ΓΠ1) -Νηστικάκη Ξανθίππη (ΓΠ1) -Μανωλάκη Καλλιόπη (ΓΠ1) -Γαρεφαλάκη Ειρήνη (ΓΠ1) -Σηφάκης Νίκος (ΓΠ2) -Πατελάρος Γιώργος (ΓΠ2) -Δαρζέντας Ευάγγελος (ΓΡ) 

 


 Η Ομάδα Αιμοδοσίας του σχολείου μας το σχολικό έτος 2002-2003

Δραστηριότητες της ομάδας:
 

 •   28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003: Ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το θέμα της Αιμοδοσίας από υπεύθυνο γιατρό του Βενιζελείου Νοσοκομείου.
   
 •   1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003: ημέρα αιμοδοσίας για μαθητές και καθηγητές του 6ου ΤΕΕ.

 


 Η Ομάδα Αιμοδοσίας του σχολείου μας το σχολικό έτος 2001-2002

 •   Την ομάδα Αιμοδοσίας του 6ου ΤΕΕ Ηρακλείου το σχολικό έτος 2001-2002, αποτελούσαν 26 μαθητές (διάφορων τμημάτων του σχολείου) και δύο καθηγήτριες. Υπεύθυνη της ομάδας ήταν η κ. Νομίδου Κλεοπάτρα.
 •  
 • Δραστηριότητες της ομάδας: (2001-2002)

  • Επισκέψεις στο Βενιζέλειο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
  • Ενημερωτική ομιλία σχετικά με την Αιμοδοσία, από την Βιοπαθολόγο του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Κατσανεβάκη (12-04-02).
  • Ορίσθηκε μέρα αιμοδοσίας για μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας η 18-04-02 με στόχο τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος. Η προσέλευση ήταν παραπάνω από ικανοποιητική!
  • Προβλήθηκε ταινία με θέμα "AIDS-ΣΜΝ " (από την εκπαιδευτική τηλεόραση) στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.
  • Μοιράστηκαν ερωτηματολόγια στους μαθητές και έγινε δειγματοληπτική έρευνα σχετικά με το sex και τα ΣΜΝ.
    
    

Μέλη της ομάδας αιμοδοσίας (Το σχολικό έτος 2001-2002):  

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Νομίδου Κλεοπάτρα

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κανδεράκη Σύλβια

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:  

  Ιμβρος Εμμανουήλ (τμήμα ΒΑ) - Οικονομίδης Λουκάς (ΒΑ) - Παπαδογιωργάκης Εμμ. (ΒΑ) - Σπανάκης Μηνάς (ΒΑ) - Ανδρουλάκης Ιωάννης (ΒΠ1) - Βαρδάκη Κλέλια (ΒΠ1) - Βρέζας Εμμανουήλ (ΒΠ1) - Γενετάκη Στέλλα (ΒΠ1) - Γιαννουδάκη Πόπη (ΒΠ1) - Γουρνιεζονικολάκη Ελένη (ΒΠ1) - Δακανάλη Ελένη (ΒΠ1) - Δαμουλάκη Αγελική (ΒΠ1) - Δημόπουλος Νικόλαος (ΒΠ1) - Δούκα Γιάννα (ΒΠ1) - Κακουλάκης Γεώργιος (ΒΠ1) - Παπαδάκη Μαρία (ΒΠ1) - Παπαδογιαννάκης Μιχ. (ΒΠ1) - Πασσά Μαρία (ΒΠ1) -  Βογανάτση Μαρία (ΒΠ3) - Λυδατάκης Ευάγγελος (ΒΠ3) - Μούστου Μαρία (ΒΠ3) - Πατελάκης Τιμόθεος (ΒΠ3) - Παπαδογιωργάκης Βασ.(ΒΠ3) - Σημαιάκης Αντώνης (ΒΠ3) - Σπυριδάκης Ευάγγ. (ΒΠ3) - Τσιμπινού Μαρία (ΒΠ3) - Φραγκουλάκη Ειρήνη (ΒΠ3)

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates