Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

Σωματική και ψυχική ευεξία στο σχολικό περιβάλλον

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (2008-2009)

  Το πρόγραμμα "Σωματική και ψυχική ευεξία στο σχολικό περιβάλλον" ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη χρονιά στο σχολείο μας. Υπεύθυνοι για τον συντονισμό του προγράμματος ήταν η κ. Σπετσωτάκη Ροδούλα και ο κ Παναγιωτάκης Φαίδων καθηγητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου (Ειδικότητας: Φυσικής Αγωγής).

 

   Εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (6ο ΕΠΑΛ 2008)    Εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (6ο ΕΠΑΛ 2008)


Στόχος του προγράμματος: Να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές μας και στους καθηγητές τους να εμπλακούν σε διαφορετικούς τρόπους σωματικής άσκησης, να βιώσουν την επίδραση της φυσικής δραστηριότητας με την ευεξία και την ψυχική τους υγεία στο σχολικό περιβάλλον.

 Οι δραστηριότητες που επιλέξαμε ήταν τέτοιες ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο του σχολείου. Η βίωση της χαράς που προκαλείται από τη συμμετοχή των μαθητών μας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, συντελεί στην καλλιέργεια της αγάπης τους για τον αθλητισμό και στη θετική συμπεριφορά τους στο σχολικό περιβάλλον.
  

Δραστηριότητες που έγιναν:

 • Επισκέψεις σε δημοτικούς χώρους άθλησης
 • Διάφορες φυσικές δραστηριότητες, όπως περίπατοι κλπ
 • Διοργάνωση εσωτερικού τουρνουά στα εξής αθλήματα:
  • Καλαθοσφαίριση (basket)
  • Ποδόσφαιρο
  • Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping pong)
 • διοργάνωση των σχολικών πρωταθλημάτων δημιουργεί ευκαιρίες για να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών στον αθλητισμό, συμβάλλει στη συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, στην ανάδειξη των φυσικών και κινητικών δεξιοτήτων τους, στην καλλιέργεια κοινωνικών αρετών όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η συμμετοχή, η επικοινωνία, η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπειθαρχία και η αυτοπεποίθηση.


 Στο πρόγραμμα  "Σωματική και ψυχική ευεξία στο σχολικό περιβάλλον" τη σχολική χρονιά 2008-2009 συμμετείχαν οι μαθητές:

  Κεφαλούκος Δημήτρης - Τζανιδάκης Κ - Τζανάκης Κ - Πιέτρη Ε - Κοσκινάς Μ - Σταύρου Σ - Πήλιος Μ - Διαλυνάς Ν - Μαστροκούκος Γ - Κων/νου Κ - Μαυρακάκης Γ - Πλατύρραχος Ε - Οικονομάκης Λ - Γιαννίκος Στρ - Λασηθιωτάκης Γ - Αλ Ατίκ Ι - Φραγκιαδάκης Μ - Τσαρώση Ν - Αθανασίου Π - Λατσούδης Χ - Κατεργιαννάκης Γιώργος

 

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates