Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

 ΑΟΖ ? Υδρογονάνθρακες και Επαγγέλματα του Μέλλοντος

 

Διάλεξη Νίκου Λυγερού

Η εκδήλωση με θέμα:  "ΑΟΖ ? Υδρογονάνθρακες και Επαγγέλματα του Μέλλοντος" και ομιλητή τον Νίκο Λυγερό, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου.

Η διάλεξη συνδιοργανώθηκε από το 6ο ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου, το 1ο Σ.Ε.Κ. και την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Γ. Σαχίνης.

Ο Νίκος Λυγερός μίλησε διεξοδικά και διαφωτιστικά για την ΑΟΖ  και τους Υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα νότια της Κρήτης, για τα επαγγέλματα του μέλλοντος που γεννά η ανάγκη εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει την επαγγελματική εκπαίδευση και με αυτό τον τρόπο να κερδίσει το δικαίωμα ενίσχυσης στα μεγάλα ανοίγματα που δημιουργούνται από τους υδρογονάνθρακες και την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Τόνισε ότι σε καιρό κρίσης, η διέξοδος για χιλιάδες ανθρώπους θα είναι η παραμονή στην Ελλάδα και όχι η μετανάστευση...

ΔΕΙΤΕ το βίντεο με ολόκληρη τη διάλεξη του Ν. Λυγερού.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφίσα-Πρόσκληση στη Διάλεξη του Ν. Λυγερού

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα «ΑΟΖ, Υδρογονάνθρακες και Επαγγέλματα του Μέλλοντος» με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.

Ο Νίκος Λυγερός είναι "ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο". Πρόκειται για έναν ευφυή μαθηματικό με πολυδιάστατη προσωπικότητα: συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Είναι ένας εκ των τριών επιστημόνων που συνέταξαν και κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, το Δεκέμβριο του 2012, έκθεση για τα κοιτάσματα Υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Η έκθεση, που τη συνυπογράφει με τους επιστήμονες, Ηλία Κονοφάγο και Αντώνη Φώσκολο, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων. Εκτιμάται ότι το όφελος που θα προκύψει από αυτή την εκμετάλλευση μπορεί να ανέλθει σε 1,3 δις δολάρια.

Οι εξελίξεις αυτές στον τομέα της Ενέργειας και η σύνδεση τους με την εργασία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις τους θα αναλυθούν διεξοδικά στη Διάλεξη του Ν. Λυγερού.

Η διάλεξη συνδιοργανώνεται από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., το 1ο Σ.Ε.Κ. και το 6ο ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΚΡΗΤΗ TV, ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.84 και η εφημερίδα Νέα Κρήτη.

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,    1ο Σ.Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ     6ο ΕΠΑ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates