Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

Αποκριάτικη εκδήλωση στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου

(Φεβρουάριος 2003)


 

  Λίγα λόγια για το Ίδρυμα:

  Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου (γνωστή και ως "Φανουράκειο Ίδρυμα") στεγάζεται σ' ένα ιδιόκτητο κτίριο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας. Εκτός από τα υπνοδωμάτια, διαθέτει επίσης αμφιθέατρο, αίθουσα ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκη.
  Η ΣΤΕΓΗ είναι ένας χώρος "ημιαυτόνομης" διαβίωσης, στην οποία ζουν παιδιά ηλικίας 7-18 ετών με ιδιάζοντα κοινωνικά προβλήματα. Η "Στέγη" τους παρέχει υλική και κοινωνική στήριξη, ακολουθώντας ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, που βασίζεται στο "οικογενειακό μοντέλο" λειτουργίας.
  Στην προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι στη "Στέγη", είναι σημαντική -έως αναγκαία- η υλική και ιδιαίτερα η ηθική συμπαράσταση όσων μπορούν να ευαισθητοποιηθούν  και να βοηθήσουν στην κοινωνική επανένταξη αυτών των παιδιών, που διψούν για επικοινωνία και αποδοχή.... (Τηλ επικοινωνίας: 2810310092).

fan29

 
Η Αποκριάτικη εκδήλωση των μαθητών του 6ου ΤΕΕ:

  Οι μαθητές της ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ του σχολείου μας, μαζί με τους συμμετέχοντες στην ομάδα καθηγητές: Ποτουρίδη Παύλο και Δετοράκη Σταύρο, οργάνωσαν (στις 28/2/2003) αποκριάτικη εκδήλωση στη "Στέγη Ανηλίκων".
  Σκοπός τους  ήταν να δηλώσουν στα παιδιά ότι βρίσκονται δίπλα τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αφού και οι μέρες της Αποκριάς το καλούν!

  Για όσους από μάς βρεθήκαμε εκεί, ήταν πραγματικά συγκινητική η αγάπη, το μεράκι και η ζεστασιά που έδειξαν οι μαθητές μας να διοργανώσουν την εκδήλωση και να πλησιάσουν τα παιδιά του Ιδρύματος. 
  Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των παιδιών που φιλοξενούνται στη Στέγη Ανηλίκων, που φάνηκε να ευχαριστήθηκαν και να το διασκέδασαν αρκετά.

  Η εκδήλωση περιλάμβανε μπουφέ με νόστιμα εδέσματα, διασκεδαστικά παιχνίδια για τα μικρότερα παιδιά (με "εμπνευστή" τον κ. Ποτουρίδη) και μουσική βραδιά που κατέληξε σε γλέντι με χορό και πολύ κέφι, όπου όλοι μας διασκεδάσαμε αληθινά!
 
  Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:
Βογανάτση Μαρία, Τσιμπινού Μαρία, Γιαννουδάκη Πόπη, Δουλγεράκη Αντιγόνη, Περβολαράκης Παύλος, Πατουχάκης Παύλος, Σπανάκης Μιχάλης, Ανδρουλάκης Γιάννης, Σπυριδάκης Βαγγέλης, Μανουράς Αρης, Σημαιάκης Αντώνης. 

  Μπράβο τους!

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου (Φεβρουάριος 2003)Να είστε καλά, παιδιά...

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates