Καλή περιήγηση!

Το σχολείο μας

Το 6ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στην Κηπούπολη Ηρακλείου. Ανήκει στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, που αποβλέπει στο συνδυασμό της γενικής παιδείας με την τεχνική επαγγελματική γνώση...

Περισσότερα...

Λειτουργία Δικτύων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

(Σχολική χρονιά 2005-2006 και 2006-2007)

 

Το πρόγραμμα  "Λειτουργία Δικτύων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.)" είναι ένα πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συγκεκριμένα εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Πράξη 2.4.1.ε).

 Σκοπός του προγράμματος:

 • Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που συνδέουν τον τομέα τους  με την αγορά εργασίας, -με επαγγέλματα δηλ τεχνολογικής φύσης  και ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό να τους διευκολύνει να επιλέξουν την μελλοντική επαγγελματική τους κατεύθυνση.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

  Εκ μέρους του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου (τόσο τη σχολική χρονιά 2005-2006, όσο και τη χρονιά 2006-2007) υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Νομίδου Κλεοπάτρα (Ειδικότητας: ΠΕ06 - Αγγλικών). Το πρόγραμμα συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά, αφού αρχικά ξεκίνησε το 2005...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕΠ"  (το σχολικό έτος 2005-2006):

  Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού συνεργάστηκαν στη διάρκεια της χρονιάς 2005-2006 τρία σχολεία του νομού μας: Το 6ο ΤΕΕ Ηρακλείου (σημερινό 6ο ΕΠΑΛ), το 7ο ΤΕΕ Ηρακλείου και το ΤΕΕ Μοιρών.

  ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αγορά εργασίας (στον τομέα των Ηλεκτρολόγων).
    
  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

 • Για τη σχολική χρονιά 2005-2006 συνεργαζόμενοι μαθητές ήταν όλοι οι μαθητές του τμήματος ΑΕ (Ηλεκτρολόγων).
  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων, στα πλαίσια του αντίστοιχου μαθήματος "Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού" που διδάσκονται.

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλοχριστιανάκης Χαράλαμπος
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ: Βιτσάκης Νικόλαος, Γουβιανάκης Μιχαήλ.


  Σκοπός του προγράμματος:

 • Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανέλαβαν να βγουν στην αγορά εργασίας που αφορά τον τομέα τους (Ηλεκτρολόγων) και  να πάρουν συνεντεύξεις από ιδιώτες Ηλεκτρολόγους -επαγγελματίες και μη- και από υπαλλήλους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της αντίστοιχης ειδικότητας.
 • Σκοπός των συνεντεύξεων αυτών ήταν να εξακριβωθούν στοιχεία που αφορούν: το επάγγελμα, τις ικανότητες που πρέπει να διαθέτει ο ενδιαφερόμενος για να ασκήσει το επάγγελμα, καθώς και την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος στην δεδομένη αγορά εργασίας.

 
Δραστηριότητες:

 • Οι μαθητές χωρίστηκαν σε πέντε τετραμελείς ομάδες και πήραν συνεντεύξεις από ιδιώτες ηλεκτρολόγους, υπαλλήλους ηλεκτρολόγους και καθηγητές της ίδιας ειδικότητας.

  Ο αρχηγός κάθε ομάδας ανέλαβε να επεξεργαστεί τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν,  και να τα δώσει στην υπεύθυνο καθηγήτρια του προγράμματος για να τα συμπεριλάβει στην τελική της έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε τόσο στο δικό μας σχολείο, όσο και στα υπόλοιπα σχολεία, που ανέλαβαν ταυτόσημα προγράμματα ΕΠΕΑΚ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕΠ"  (το σχολικό έτος 2006-2007):

Για την υλοποίηση του προγράμματος το σχολείο μας συνεργάστηκε με τρία ακόμα σχολεία του νομού μας: το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

  ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Αγορά Εργασίας
     
  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

 • Για τη σχολική χρονιά 2006-2007: συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του τμήματος Α2 Τεχνολογικού Τομέα.

 

  Δραστηριότητες:

 • Δίωρο μάθημα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Συναντήσεις με τα συνεργαζόμενα σχολεία -εκτός διδακτικών ωρών- για να μπορέσουν να παρουσιάσουν το αποτελέσματα της δουλειάς τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
 • Ημερίδες και συσκέψεις που διοργάνωσαν από κοινού και τα 4 σχολεία του Δικτύου Σ.Ε.Π.

Τέχνη και μαθητές

Φωτο: Γιούρι Μαρίνοβ
Επειδή η τέχνη πρέπει να μοιράζεται...
Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών μας... 

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά Νέα

Βιβλιοπροτάσεις

Βιβλιοπροτάσεις
Θυμηθήκαμε ποιά βιβλία διαβάσαμε κι απ' όσα διαβάσαμε ποια ξεχωρίσαμε.
Αυτά τα βιβλία σας προτείνουμε...

Περισσότερα...

Free business joomla templates